Topic outline

 • BENVINGUDA

  L’E4S monitoritza comportaments de l’àmbit esportiu a través d’un aplicatiu móvil que permet recollir-los, analitzar-los i oferir estratègies d’actuació. 

  Els comportaments son l’expressió dels valors. La filosofia d’aquests valors els defineix i els treballa cada entitat amb les seves eines i recursos, i intenta contribuir a l’educació dels seus membres així com tractar de reconduir aquelles situacions que consideri necessàries. 

  El Programa E4S té com a principals objectius desenvolupar i / o millorar noves eines per als organismes esportius per difondre els valors ètics en l'esport, seguint un enfocament integrador i transversal.
  Per fer tot aixó:

  • Desenvoluparem constantment un conjunt d'indicadors verificables per facilitar la supervisió, seguiment i avaluació de l'aplicació d'Ètica.
  • Treballarem per fer efectiva l'aplicació dels Codis d'Ètica de les entitats esportives.
  •  Farem seguiment dels comportaments d’Esportistes, Responsables tècnics i Pares-Mares del esportistes.

  Tot això aprofitant al màxim les noves tecnologies per complir amb aquests objectius. Mantenint la finalitat formativa i dins d’un context esportiu en constant canvi però amb una base sòlida pel que fa als comportaments.

  Aquesta monitorització va dirigida als aquells agents implicats en la formació dels valors i conductes en l’àmbit esportiu com son: Esportistes, Tècnics i Famílies. 

  Cada una d’aquestes parts implicades, treballa sota un decàleg que marca els punts de partida però la importància és fer un treball integral entres les diferents parts per fomentar un procés formatiu complet i potent.


 • PART 1: "ETHICS APP; Us i Funcionament."

  En aquest primer apartat, l’objectiu és donar a conèixer els passos a realitzar per a que cada participant del programa pugui fer ús de l’App com a eina formativa i registradora.

  És important que seguiu els passos per a poder donar-vos d’alta a l’App i poder crear un perfil d’usuari (tants com creieu útils i hàbils segons la vostra participació).

  La vostra participació condiciona directament l’evolució del programa i en conseqüència les vostres dinàmiques, com més actius estiguem més podem evolucionar plegats.

 • PART 2: "ESTIREM ELS VALORS"

  ESTIREM ELS VALORS ÉS UNA ACTIVITAT ESPECÍFICA QUE ENS AJUDARÀ A INTRODUIR, ESTRUCTURAR I APLICAR L'HÀBIT DE TREBALLAR ELS COMPORTAMENTS ALS NOSTRES EQUIPS. 

   

  EN QUÈ CONSISTEIX L’ACTIVITAT?

  • Disposarem de la LLIBRETA, es un document de treball amb un guió a seguir i que ajudarà als entrenadors a desenvolupar la activitat.
  • Crearem un espai per reflexionar en el post – entrenament.
  • La activitat s'articula al voltant d'un debat clar i constructiu
  • Treballarem situacions on la conducta de l’equip es reforci.


  QUAN HO FAREM?

  • 5’ final de la sessió d’entrenament o del partit.
  • Aprofitant l’espai d’estirament al final de les sessions i generant un espai de debat i reflexió.

  PER QUÉ?

  • Normalitzar el treball de les conductes ètiques dins i fora dels equips esportius.
 • COM FAIG UNA SESSIÓ DEL ESTIRA EN VALORS.

   

  OBJECTIU:
  Generar comunicació + debat crític + seguretat i confiança amb l’equip + sentiment de responsabilitat individual i col·lectiva + compromís amb l’equip + canviar el JO x el NOSALTRES. 

  COM

  Primer de tot, exposar el valor que treballarem durant la sessió i en quins formats poden sortir i si cal, marcar objectius i generar expectatives (que espero de vosaltres en les diferents situacions), procurant no influenciar molt. 

  QUE VOLEM?
  Generar consciència sobre el valor. - Posició del cos enfocat cap als esportistes. - En el mateix nivell que ells. - De forma que tots es puguin veure i escoltar. - Obrir debat i permetre torns de paraules controlats. - Positiu + constructiu + realista + motivador + bilatera “AMB ESTIREM ELS VALORS aprofitarem els espais DEDICATS ALS estiraments del final de les sessions. 

  QUE VOLEM GENERAR?
  REFLEXIÓ mitjançant el diàleg i DEBAT directe entre tècnics i esportistes.

 • PROJECTE DE RECERCA E4SLAB

  El projecte de recerca E4SLAB, el conjunt de comportaments registrats son tractats com indicadors i analitzats de forma descriptiva amb l’objectiu de contribuir a analitzar la situació actual, identificar necessitats i proposar actuacions de millora. 


  Aquesta anàlisi va dirigida fonamentalment: 

  • A la administració que, d’aquesta forma, podrà veure com es comporta la seva comunitat esportiva. 
  • A les entitats adherides que podran analitzar els comportaments dels seus agents així com avaluar-se en comparació a les altres entitats participants i emprendre plegats mesures de millora de la comunitat. 

  Els comportaments son l’expressió dels valors. La filosofia d’aquests valors els defineix i els treballa cada entitat amb les seves eines i recursos, i intenta contribuir a l’educació dels seus membres així com tractar de reconduir aquelles situacions que consideri necessàries. 

  Situació actual: 

  A continuació i, per primer cop en col·laboració amb un equip d’investigadors de la FPCEE Blanquerna (Universitat Ramon Llull), es presenta un informe d’anàlisi descriptiu de les dades recollides.